Συσκευασίες Στέβια Sweete Stevia

Στέβια... Mία γλυκιά ιστορία

Οι Ινδιάνοι Guarani της Παραγουάης γνώριζαν εδώ και αιώνες τις εξαιρετικές ιδιότητες του φυτού της Stevia, που το αποκαλούσαν Kaa hee (γλυκό φύλλο). Πρόκειται για ένα μικρό πολυετή θάμνο, που ανήκει στην οικογένεια των χρυσανθέμων και προέρχεται από την Παραγουάη. Τα φύλλα της στέβια περιέχουν γλυκαντικές ουσίες που λέγονται γλυκοζίτες στεβιόλης.

Στέβια Sticks Sweete Stevia

Στέβια... H θαυματουργή

Οι ιθαγενείς της Παραγουάης χρησιμοποιούσαν τα φύλλα της στέβια για να γλυκάνουν το τσάι και τα ροφήματά τους. Απέδιδαν επίσης σε αυτά τα φύλλα και φαρμακευτικές ιδιότητες. Η Stevia έγινε ευρύτερα γνωστή, πέρα από τη Νότιο Αμερική, μετά την ανάδειξη και τη μελέτη της, από το βοτανολόγο Antonio Bertoni στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η Στέβια μπαίνει στη ζωή μας!

Εγκρίσεις Διεθνών Οργανισμών για χρήση:

Sweete Stevia...

Διατηρείς τη γλύκα, αποφεύγεις τη ζάχαρη και τις συνθετικές γλυκαντικές ουσίες.

Τώρα με τη Sweete Stevia, το φυσικής προέλευσης επιτραπέζιο γλυκαντικό εναλλακτικό της ζάχαρης, μπορείτε να απολαμβάνετε τα ροφήματά σας αλλά και τα γλυκά σας χωρίς ενοχές, δίνοντας γεύση… σκέτη γλύκα!

Η Sweete Stevia προσφέρει εξαιρετική γεύση χωρίς σάκχαρα, χωρίς θερμιδική επιβάρυνση και αποτελεί χρήσιμη επιλογή για όλους εσάς που θέλετε ή χρειάζεται να προσέχετε τη διατροφή σας. Η Sweete Stevia έχει μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη και μπορεί να σας βοηθήσει να ακολουθήσετε διαιτολόγιο χωρίς θερμίδες.

Sweete Stevia: Φυσικής προέλευσης, από εκχύλισμα του φυτού στέβια με φυσική γλυκιά γεύση!

Sweete Stevia Αναλογία με Ζάχαρη

Η Sweete Stevia είναι 150 έως και 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη αλλά με μηδέν θερμιδική περιεκτικότητα. Απλώς, ένα φακελάκι (0,75g) Sweete ισοδυναμεί σε γλυκύτητα, με ένα κουταλάκι ζάχαρης.

Δείκτης Μάζας Σώματος

Ο Δείκτης Μάζας Σώματος (BMI) υπολογίζει το βαθμό παχυσαρκίας ενός ατόμου.
Προκύπτει από το πηλίκο του σωματικού του βάρους προς το ύψος του στο τετράγωνο.

21,6

Συνταγές με Sweete Stevia

Πατήστε σε ένα από τα cookbooks και ανακαλύψτε τις συνταγές μας.

Ανοίξτε το Cookbook #2 για να δείτε τις νέες συνταγές για γλυκά με στέβια!
Για το Cookbook #1 πατήστε εδώ
Δείτε τις λαχταριστές
Χριστουγεννιάτικες συνταγές
με στέβια

Τι είναι η Stevia;

Η Stevia (Stevia Rebaudiana Bertoni) είναι ένα φυτό που προέρχεται από τις τροπικές περιοχές της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής και είναι γνωστή παγκοσμίως με το όνομα ‘γλυκό φύλλο’. Τα φύλλα της Stevia χρησιμοποιούνται ως γλυκαντικά σε φαγητά και ποτά εδώ και τουλάχιστον 600 χρόνια. Σήμερα η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στην Ιαπωνία και σε άλλες ασιατικές χώρες, στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και στη Νότια Αμερική. Στην Ελλάδα η Stevia καλλιεργείται σε πειραματικό στάδιο. Ωστόσο, αναμένεται άμεσα η έναρξη της συστηματικής καλλιέργειάς της.

Tι είναι οι γλυκοζίτες στεβιόλης;

Οι γλυκοζίτες στεβιόλης είναι γλυκές ουσίες που απαντώνται φυσικά στα φύλλα του φυτού στέβια. Υπάρχουν πολλά είδη γλυκοζιτών στεβιόλης, όπως οι Rebaudioside A, Stevioside, Rebaudioside B, C, D, F, Steviolbioside, Rubusoside και Dulcoside A.

Τι είναι η Rebaudioside A;

Η Ρεμπαουδιοσίδη Α (Rebaudioside A) είναι ο δεύτερος σε αναλογία γλυκοζίτης στεβιόλης, αποτελεί συστατικό τμήμα του φύλλου της Stevia και χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ποιότητα και γεύση, χωρίς πικρή επίγευση. Για την υψηλής καθαρότητας Rebaudioside (Reb-A >97%) δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τροποποιείται χημικά ή δομικά κατά την εκχύλισή της από το φυτό της Stevia.
Ασφάλεια/ Χρήση
Η χρήση της Ρεμπαουδιοσίδης Α είναι ασφαλής και έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφάλειας των Τροφίμων.
Ημερήσια Δόση
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ασφάλειας των Τροφίμων η Αποδεκτή Ημερήσια Πρόσληψη των γλυκοζιτών στεβιόλης είναι 4mg/kg Σ.Β./ημέρα. Δεδομένου ότι η περιεκτικότητα της Sweete σε Ρεμπαουδιοσίδη Α είναι <0,019 g, για έναν ενήλικα βάρους 70kg, η Αποδεκτή Ημερήσια Πρόσληψη είναι 22.5 gr Sweete.

Τι είναι η Sweete;

Η Sweete είναι ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό από το φυτό stevia και δεν περιέχει θερμίδες.. Ως φυσικής προέλευσης γλυκαντικό εναλλακτικό της ζάχαρης και των συνθετικών γλυκαντικών ουσιών, επιτρέπει σε όσους θέλουν ή χρειάζεται να αποφεύγουν τη χρήση ζάχαρης, να απολαμβάνουν τρόφιμα και ποτά με γλυκιά γεύση. H γλυκαντική δράση της Sweete βασίζεται στην υψηλής καθαρότητας Rebaudioside Α (Reb-A 95%) συστατικό που προέρχεται από εκχύλισμα του φυτού stevia.. H Sweete περιέχει συνολικά τρία συστατικά φυσικής προέλευσης: Ρεμπαουδιοσίδη Α (<0,019 g ανα φακελάκι), Eρυθριτόλη, και σε αμελητέα ποσότητα Μαλτοδεξτρίνη (<0,005 g/ανά φακελάκι).

Περιεκτικότητα σε γλουτένη

Η Sweete δεν περιέχει γλουτένη.

Τι είναι η Ερυθριτόλη;

Η Ερυθριτόλη είναι μια φυσικά απαντώμενη πολυόλη. Εχει ήπια γλυκύτητα, προέρχεται μέσα από ζύμωση από φρούτα και λαχανικά και δεν έχει θερμίδες

Χαρακτηριστικά Sweete

 • Επιτραπέζιο Γλυκαντικό με γλυκοζίτη στεβιόλης από το φυτό stevia.
 • Με φυσική γλυκιά γεύση.
 • Χωρίς θερμιδική αξία.
 • Δεν περιέχει νάτριο ή αλάτι.
 • Με μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη.
 • Σε κρυσταλλική μορφή.
 • Σταθερή σε υψηλές θερμοκρασίες.
 • Ένα φακελάκι (0,75g) Sweete ισοδυναμεί, σε γλυκύτητα, με ένα κουταλάκι κανονικής ζάχαρης.

Πλεονεκτήματα της Sweete Stevia

Η Sweete Stevia προτείνεται σε όσους επιθυμούν μια ισορροπημένη διατροφή ή χρειάζεται να ακολουθήσουν ένα διαιτολόγιο χωρίς θερμίδες. Διευρύνει έτσι τις διατροφικές επιλογές και επιτρέπει την απόλαυση γλυκών γεύσεων από όλους, χωρίς επιπλέον θερμιδική επιβάρυνση.

Sweete Stevia στη μαγειρική / ζαχαροπλαστική.

Η Sweete Stevia δίνει φυσική γλυκιά και εξαιρετική γεύση στα ποτά, στον καφέ, σε όλα τα ροφήματα και στα γλυκά. Είναι ιδανική για το μαγείρεμα και τη ζαχαροπλαστική, καθώς η γεύση της παραμένει αναλλοίωτη ακόμη και σε υψηλές θερμοκρασίες (200oC). Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με Sweete Stevia στον καφέ, στα ροφήματα & στα γλυκά σας και απολαύστε γεύση σκέτη γλύκα, χωρίς θερμίδες!

Διαχείριση σωματικού βάρους/δίαιτα.

Με τη Sweete Stevia δίνεται η δυνατότητα να απολαμβάνει κανείς τις αγαπημένες του γεύσεις, χωρίς ενοχές και χωρίς επιπλέον θερμίδες! Η Sweete Stevia προτείνεται σε όσους επιθυμούν μια ισορροπημένη διατροφή ή χρειάζεται να ακολουθήσουν ένα διαιτολόγιο χωρίς θερμίδες.

Μπορεί να καταναλωθεί από παιδιά;

Η Sweete Στέβια μπορεί να δοθεί σε παιδιά. Επειδή όμως η κατανάλωση υδατανθράκων παίζει σημαντικό ρόλο στη φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών, προτείνεται να ζητηθεί η συμβουλή του παιδιάτρου πριν την κατανάλωση γλυκαντικών ουσιών.

Μπορεί να καταναλωθεί κατά την Εγκυμοσύνη/Γαλουχία;

Η Sweete μπορεί να καταναλωθεί κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας. Υπενθυμίζεται όμως ότι τόσο κατά την κύηση όσο και τη γαλουχία, χρειάζεται να ακολουθείται ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες τόσο του εμβρύου/ή νεογνού όσο και της μητέρας, σε θερμίδες. Σε κάθε περίπτωση προτείνεται να ζητηθεί η γνώμη του θεράποντος Ιατρού.

Διεθνείς εγκρίσεις.

 • JECFA - Joint Expert Committee on Food Additives - 2008
 • FSANZ - Australia New Zealand Food Standards - 2008
 • FDA - Αμερικάνικος Οργανισμός Τροφίμων & Φαρμάκων - 2008
 • AFSSA - Γαλλική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων - 2009
 • EFSA - Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων, 2010
 • Ευρωπαϊκή Ένωση - 2011

Σε ποιες μορφές/συσκευασίες κυκλοφορεί η Sweete;

 • Στο Sweete box 100 sticks όπου 1 stick αντιστοιχεί σε 1 κουταλάκι ζάχαρης
 • Στο Sweete dispenser 100 ταμπλέτες (tablets) που διαλύονται εύκολα σε κρύα και ζεστά ροφήματα με αναλογία 1 ταμπλέτα ίση με 1 κουταλάκι ζάχαρης.
 • Στο Sweete bag 150gr σε κρυσταλλική μορφή για χρήση στη ζαχαροπλαστική με κουταλάκι μεριδοποίησης.

Ποια είναι η τιμή της Sweete Stevia;

 • Sweete box 100 φακελάκια (sticks): 4,34€
 • Sweete dispenser 100 ταμπλέτες (tablets): 4,34€
 • Sweete bag 150gr: 6,03€

Που μπορώ να βρω τη Sweete;

Η Sweete στέβια διατίθεται στα super markets: ΑΒ Βασιλόπουλος, Κρητικός, Θανόπουλος καθώς και σε επιλεγμένα φαρμακεία.

Όροι Χρήσης

Επικαιροποιούνται βάσει αλλαγών